NV Purmerend
Maandag 3 juni

DE TALKSHOW

Aan tafel bij interviewer Jaap Sluis deze editie: Sylvia van Leeuwen , Peter Withuis , Nancy Burrie  en Phil Feikes van restaurant Kozee.

Sylvia van Leeuwen startte veertien jaar geleden haar eigen uitvaartbedrijf in een door grote partijen gedomineerde markt. Haar bedrijf, Vrouwen van Sereen, opereert nu in Edam-Volendam, Waterland en Purmerend. In een interview vertelt ze over het bewaken van de balans tussen zakelijkheid en empathie als ondernemer.

Bedrijven ervaren steeds vaker stroomtekorten door netcongestie, wat kan leiden tot belemmeringen in (terug)levering. Peter Withuis van adviesbureau Indutecc Alkmaar legt in de NV uit hoe collectieve batterijgebruik regionaal ondernemers en bedrijventerreinen kan helpen om deze problemen deels te voorkomen.

Dankzij de inzet van Nancy Burrie van de gemeente Purmerend zijn sectortafels succesvol. Hier komen ondernemers en onderwijs per sector samen om initiatieven te bespreken. Bouw & techniek, retail, hospitality en onderwijs hebben elk hun eigen tafel. Nancy en twee vertegenwoordigers van het bedrijfsleven leggen in de NV uit hoe het werkt en wat het regionale bedrijfsleven eraan heeft.

In de restaurantwereld, zoals bij het gewaardeerde Kozee in Purmerend, is vakmanschap essentieel. Chef-kok Phil Feikes houdt de kwaliteit hoog door kennis over te dragen aan de volgende generatie, onder andere via het project ‘Kok in de Klas’. Dit enthousiasmeert leerlingen uit groepen 6, 7 en 8 voor de kunst van het koken.

De talkshow is een initiatief van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO), met steun van onder meer theater De Purmaryn, de gemeente Purmerend en Stichting Purmerend 2000 Plus. 

De NV Purmerend is voor iedereen gratis bij te wonen. Inloop vanaf 16.30 uur, de talkshow is van 17.00 tot 18.00 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een gezamenlijk hapje en drankje.