NV purmerend
9 november 2021

Met interviewer Jaap Sluis in Theater De Purmaryn in Purmerend

CirTec – Coos Wessels

Managing director Coos Wessels van CirTec uit Purmerend vertelt dat zijn bedrijf als enige ter wereld een in eigen beheer ontwikkelde techniek in huis heeft om cellulose (hoofdbestanddeel in wc-papier) uit rioolwater terug te winnen. Als je bedenkt dat we met z’n allen dagelijks 180.000 ton wc-papier (staat gelijk aan 22.000 kilometer) door de plee spoelen, valt er dus een flinke milieuwinst te boeken.

Henri Willig Groep – Wiebe Willig

Wiebe Willig van de Henri Willig Groep vertelt over de geschiedenis en toekomst van zijn familiebedrijf. Opgericht in 1974 en geleidelijk aan uitgegroeid tot een onderneming met kaasmakerijen in Katwoude en Heerenveen en 26 winkels van Cheese & More. Wiebe werd in 2011 op zijn 34ste algemeen directeur. Hij is nu tien jaar verder en kan, zegt hij schertsend tegen interviewer Jaap Sluis, nog zeker een kwarteeuw mee.

Software bedrijf Create  – Ramon Tromp

Ramon Tromp van softwarebedrijf Create vertelt hoe mede dankzij nieuwe technologieën de arbeidsmarkt in beweging kan komen. Hij was nauw betrokken bij een door het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord in gang gezet onderzoek naar het op andere manieren werven van personeel. Ramon is er heilig van overtuigd dat het mogelijk is om iets te doen aan de mismatch tussen werkzoekenden en vacatures.

Theater de Purmaryn  – Tommie van Eck

Directeur Tommie van Eck van De Purmaryn vertelt onder meer over de ‘huiskamerfunctie’ die zijn theater voor bedrijven kan vervullen. Dat Tommie – zoals hij het uitdrukte – de stad vanwege de corona-perikelen niet optimaal kan bedienen met vermaak spijt hem zeer. Hij ligt er wel eens wakker van. Al was het maar vanwege de programmering die voortdurend op de schop moet.