NV purmerend
4 april 2022

Met interviewer Jaap Sluis in Theater De Purmaryn in Purmerend

Pontman Schoenen – Paul Kuijt

Paul Kuijt is een schoenenman in hart en nieren. Ook in corona-tijden wist hij zijn zaak Pontman Schoenen in de Purmerendse Breedstraat goed draaiende te houden. Dat lukte mede omdat Paul al ver vóór ‘corona’ een webshop begon. Die kostte hem behoorlijk wat geld en tijd, maar zorgde voor stabiliteit en omzet. Al doende kreeg hij de kneepjes van het retail-vak  in de vingers.

Nagel Hydraulics – Jan Nagel

Grote machines moeten drááien. Stilstand is geen optie, want dat kost bakken met geld. Jan Nagel van Nagel Hydraulics uit Purmerend zorgt dat de giganten waar bijvoorbeeld baggeraars, aannemers en verhuurbedrijven mee werken optimaal functioneren. De meeste staan in Nederland, maar ook in het Midden-Oosten weten we wat je met hydrauliek van Nagel allemaal kan doen.

Sneek Hout  – Erik Sneek

‘Je verzint het  niet, maar het is wél gebeurd’. Het was een bijna Cruijffiaanse uitspraak van ondernemer Erik Sneek in de NV Purmerend. Aan interviewer Jaap Sluis vertelde hij waar zijn bedrijf Sneek Hout uit Den Ilp internationaal allemaal tegenaan liep. De Brexit, een door Trump ontketende handelsoorlog en nu het geweld in Oekraïne. Sneek Hout heeft daar sinds 2005 een parketfabriek in de havenstad Odessa.

Techmasium – Frank Verspuij en Peter Lakeman

Frank Verspuij van het Technasium is naar eigen zeggen ‘een doorgeefluik vanuit het bedrijfsleven’. Hij pendelt heen en weer tussen Onderwijs en Ondernemen. Samen met docent Peter Lakeman vertelde hij tijdens de NV Purmerend wat het bedrijfsleven in stad en streek aan het Technasium kan hebben. En natuurlijk ook wat bedrijven voor dat Technasium kunnen betékenen.