NV purmerend
20 juni 2022

Met interviewer Jaap Sluis in Theater De Purmaryn in Purmerend

Boekhandel ’t Leesteken – Henk Schulte

In juli 2019 nam Henk Schulte boekhandel Het Leesteken in de Zuidersteeg te Purmerend over. Best een gewaagde stap, vertelt hij tijdens de NV Purmerend aan interviewer Jaap Sluis. Maar, vindt Henk, ‘risico’s zijn leuk’. Dankzij een uitgekiende strategie wist hij Het Leesteken goed door de coronatijden te loodsen.

Leo de Kock – Mariska Werring

Mariska Werring werkte na haar studie commerciële economie bij KPN en miste, vertelt ze in de NV Purmerend aan interviewer Jaap Sluis, na verloop van tijd het ‘tastbare’ en natuurproducten. Ze kwam terecht bij het vooraanstaande aardappelbederijf Leo de Kock (anno 1916) in Purmerend. Ze werkt daar inmiddels 17 jaar en is nog steeds enthousiast over de volgens haar ‘best ondergewaardeerde’ aardappel.

Kraakman Perfors  – Mark Vreeburg

Zeg je landbouwmachines dan zeg je Kraakman in Zuidoostbeemster. In de NV Purmerend legde Mark Vreeburg aan interviewer Jaap Sluis uit hoe Kraakman in een relatief korte periode uit wist te groeien tot een bedrijf met 18 vestigingen en 370 medewerkers. En vooral ook met héél veel aandacht voor innovatie.

CONO Kaasmakers – Mark Paauw

ls manager verenigingszaken bij CONO Kaasmakers uit West-Beemster kent Mark Paauw de meeste van de 400 bij zijn coöperatie aangesloten melkveehouders. Het zijn over het algemeen harde werkers, vaak generaties lang verbonden met hun familiebedrijf. De buitenstaander heeft niet altijd goed in de gaten hoeveel energie en tijd er in die bedrijven wordt gestoken