NV purmerend
13 maart 2023

Met interviewer Jaap Sluis in Theater De Purmaryn in Purmerend

Kwabo Tecniek – Bianca Kwakman

Commercieel manager Bianca Kwakman van KWABO Techniek uit Volendam was maandag 16 maart als genomineerde voor de VOWA Jaarprijs 2022 te gast in de ondernemerstalkshow NV Purmerend in theater De Purmaryn. KWABO is specialist in afdekvlies en ornamenten en verovert vanuit Volendam de wereld. Maar óók vanuit Vietnam waar het een eigen fabriek met 100 medewerkers heeft. De klanten zitten vooral in Europa waar KWABO veel levert aan grotere inkoopcombinaties. Het in 1991 opgerichte bedrijf legt een sterk accent op innovatie.

’t Wapen van Middelie – Lisa van Susteren

Eén van de drie genomineerden voor de VOWA Jaarprijs 2022 was ’t Wapen van Middelie. Ooit een café met een kruidenierswinkeltje. Tegenwoordig een restaurant met hotel. Een zaak waar – zeggen ze zelf- een glimlach de bediening kleurt. Lisa van Susteren van ’t Wapen van Middelie schoof tijdens de NV Purmerend aan bij interviewer Jaap Sluis. Zij runt de zaak sinds een jaar of vier. Ze begon als afwasser in ’t Wapen, vond het er heel leuk en zo kwam van het een het ander. Uitmondend in een overname van de zaak op 26-jarige leeftijd.

Dick Schaap Groente en fruit  – Dick Schaap

Bij Dick Schaap van de gelijknamige horecagroothandel uit Purmerend gaat elke nacht om half drie de wekker. Soms zou hij wel eens even willen blijven liggen, maar zo langzamerhand kán hij niet anders meer. Dat komt mede omdat Dick veel plezier in zijn werk heeft. Als genomineerde voor de VOWA Jaarprijs 2022 was hij te gast in de NV Purmerend. Aan interviewer Jaap Sluis legde Dick uit waarom hij de voorkeur geeft aan producten uit de regio. Zijn horecagroothandel werkt samen met agrariërs in de buurt en heeft een brede klantenkring. Van de snackbar op de hoek tot een zaak met Michelin-ster(ren).

VOWA voorzitter – Thierry van der Weide

Maandag 16 maart vond tijdens de ondernemerstalkshow NV Purmerend in de Purmaryn de uitreiking plaats van de VOWA Jaarprijs 2022. De drie genomineerden waren Lisa van Susteren van hotel/restaurant ’t Wapen van Middelie, Dick Schaap van de gelijknamige horecagroothandel uit Purmerend en Bianca Kwakman van KWABO uit Volendam.  VOWA-voorzitter Thierry van de Weide gaf aan het begin van de NV Purmerend tekst en uitleg over zijn vereniging en de VOWA Jaarprijs 2022 en maakte na de interviews de winnaar bekend.