NV purmerend
11 maart 2024

Met interviewer Jaap Sluis in Theater De Purmaryn in Purmerend

Karin Kuin – Rabobank Waterland en omstreken en Thierry van der Weide –  voorzitter VOWA

geven hun kijk op het ondernemersklimaat in Waterland. Met daarbij aandacht voor specifieke thema’s als de arbeidsmarkt, de problematiek rond de A7 en de innovatiekracht van de regio. Én Karin Kuin geeft toelichting op het recent door de bank gepubliceerde rapport ‘Noord-Holland Noord als tuin van innovatie’.

Hesseling Vlees – Barry van Leeuwen

Hesseling Vlees (anno 1786) is de oudste ambachtelijke horecaslager van Nederland. Het bedrijf  werd tien jaar geleden overgenomen door Barry van Leeuwen en zijn echtgenote Sabine. Er wordt niet machinaal, maar handmatig gewerkt. Met veel aandacht voor vakmanschap en opleiden. Er werken circa 35 mensen.

Jonk Sierbestrating- Jory Jonk

Het motto van Jonk Sierbestrating is kort maar krachtig; alles kan! Het 70 medewerkers tellende bedrijf heeft behalve in Edam ook vestigingen in Schagen, Almere en Zwanenburg en is marktleider op het gebied van onder meer sierbestrating, natuursteen, keramiek, zand, grond en grind. 

Simko Paint – Simon Koning

Bij Simko Paint uit Oosthuizen – ontstaan uit een agrarisch loonbedrijf- weten ze alles van stralen en spuiten. Daarbij gaat het deels om qua oppervlakte grote klussen als het spuiten van een scheepsromp. Maar ook om het fijne werk aan machines vol elektronica en hydraulica. Met in de bedrijfsvoering een sterk accent op innovatie.

VOWA- Thierry van der Weide

VOWA-voorzitter Thierry van der Weide maakt de winnaar van de VOWA jaarprijs 2023 bekend.