NV purmerend
1 juni 2023

Met interviewer Jaap Sluis in Theater De Purmaryn in Purmerend

De Purmaryn – Maikel Zeekant

Ben je nét als ambitieuze marketeer begonnen bij theater De Purmaryn, steekt corona de kop op en valt alles en iedereen stil. Het overkwam Maikel Zeekant. Het werk bestond zijn eerste maanden vooral uit voorstellingen verplaatsen of annuleren. Leuk was anders. Maar inmiddels loopt het allemaal weer op rolletjes. De programmering voor het seizoen 2023/2024 is ronduit uitdagend. En, vertelde hij tijdens de NV Purmerend aan interviewer Jaap Sluis, de nieuwe website staat als een huis. 

De Beemsterling – Daniëlle Woudstra

Bij Daniëlle Woudstra zit de Beemster in het hart. Het is, vertelt zij tijdens de NV Purmerend in theater De Purmaryn aan Jaap Sluis, een relatief onbekend UNESCO Werelderfgoed. Daar wil Daniëlle samen met haar collega’s van De Beemsterling verandering in brengen. Concreet betekent dat onder meer het laten zien (en niet te vergeten proeven) wat er allemaal uit voedselkamer De Beemster komt. Niet alleen kaas, maar ook – om maar eens iets te noemen -knoflook, fruit(sappen) en nog veel meer smaakvolle pareltjes. 

Waterland Werkt   – Toine Rohnerick Schaap

Het duurt nog even, maar zondag 8 oktober wordt op bedrijventerrein De Koog  in Purmerend weer het werk- en leerfestival Waterland Werkt gehouden. In 2022 deden er maar liefst 89 bedrijven aan mee en voor dit jaar staat de teller volgens Toine Rohner al op 40. Hij is nauw betrokken bij de organisatie van het evenement waar bedrijfsleven, werkzoekenden, studenten, leerlingen, carriėswitchers en anderen elkaar ontmoeten.

Custom Dreams – Kevin Volwater

Als jongen die met brommers aan de slag was droomde Kevin Volwater er van ooit in een exclusieve auto te rijden. Zijn eerste auto was dat niet. Want een Opel Ascona. Maar later kwam er een Bentley en nog veel meer. Zijn bedrijf Custom Dreams uit Purmerend is dé specialist in het zogenoemde customizen van auto’s. Waarmee een dream uitkwam. Zijn klanten, onthulde hij in de NV Purmerend, zijn voor 98% mannen die hun over het algemeen prijzige auto(’s) nóg mooier willen laten maken. Dan is 100.000 euro voor een bodykit vanCustom Dreams echt geen uitzondering. 

Oliecombinatie Van der Veen  – Jacqueline Van Der Veen

In de oliehandel en brandstoffenwereld is Annelies van der Veen van Oliecombinatie Van der Veen uit Wijdewormer waarschijnlijk de enige vrouwelijke directeur-grootaandeelhouder. Maar, legde ze tijdens de NV Purmerend uit aan interviewer Jaap Sluis, zolang je vakinhoudelijk maar weet waar je over praat, is dat vrouw zijn absoluut geen onderwerp van gesprek. En Annelies wéét op haar vakgebied veel. Het familiebedrijf is met 12 mensen en zeven tankwagens een bekende verschijning in Noord-Holland.