NV purmerend
1 december 2022

Met interviewer Jaap Sluis in Theater De Purmaryn in Purmerend

Koopman Optiek – Bert Koopman

Een uit 1890 stammende, nog steeds zelfstandige optiekzaak. En niet onbelangrijk: een familiebedrijf. Bert werd door zijn vader die 17 jaar voorzitter van de Nederlandse Unie van Opticiëns was min of meer het vak in gemasseerd en runt de 18 medewerkers tellende zaak inmiddels al weer 38 jaar. 

Jeroen de Wolf – Eetcafé Jo & Co

Een horecavakman in hart en nieren,  van – in zijn eigen woorden –  het laagdrempelige eetcafé Jo & Co op de Koemarkt en het theatercafé in De Purmaryn. Tijdens de laatste NV Purmerend van het jaar schoof hij kort even aan bij Jaap Sluis om te vertellen over de ondernemersprijs van de PRO die hij in 2021 in de categorie klein bedrijfsleven won. 

Ik koop hier  – Nancy Burrie en Henk Schulte

Nancy Burrie (beleidsmedewerker economische zaken & arbeidsmarkt bij de gemeente Purmerend) en voorzitter Henk Schulte van de BIZ Purmerendse Binnenstad. Zij vertelden waarom het belangrijk is om als het maar even kan zaken te doen bij lokale ondernemers in Purmerend en de Beemster. 

Hermée – Peggy van der Heijden

Peggy van der Heijden heeft in de Peperstraat in Purmerend haar tot ver buiten de stad bekende boetiek Hermée voor wat zij zelf de modebewuste vrouw noemt. En Peggy kan het weten, want zij komt uit Maastricht. Volgens velen dé modestad van Nederland. In haar winkel Hermée draait het mede om een bijna bourgondische gastvrijheid. 

Schoonmaakbedrijf Ranko – Twan Korver

Twan Korver vertelde aan interviewer over zijn ruim 20 jaar geleden begonnen eenmanszaak. Hij fietste met een ladder op de schouder als ramenlapper door De Rijp langs bedrijven en particulieren. Twan had het letterlijk en figuurlijk goed in de vingers, want de eenmanszaak groeide uit tot een bedrijf (Ranko) met inmiddels 93 medewerkers.